المقادير
1ك باذنجان رومي
نصف كيلو لحمة مفرومة
3 حبات بصلات متوسطة
2 كوب عصير طماطم
2 ملعقة صلصة طماطم
ملح + فلفل أسمر + بهارات
2 ملعقة زيت ( زيت للقلي )
الــطــريـــــقــــــه :
الاول نجهز اللحمة المفرومة ( العصاج ) نبشر يصلة ونضيف لها شوية ملح وفلف أسمر وبهارات ونقلبهم كويس ثم نضيف اللحمة ونخلطها جيدا ونضيف كمية بسيطة من الزيت حوالي نصف ملعقة ونضعها علي نار هادية لتنضج مع التقليب من فترة لاخرى بعدين نحضر طبق فية ماء بملح ونقشر الباذنجان ونقطعة حلقات ويكون سمك الحلقة حوالي 1سم ونضعها في الماء بالملح حتي لا يسود لون الباذنجان بسبب الحديد وتعرضة للجو وبعدين نقلي الحلقات في زيت غزير ثم نضعها علي ورق ليمتص الزيت الزائد نحضر صنية فرن ونضع ملعقة ونصف زيت زنقطع بصلتين قطع صغيرة ونصفرها في الزيت إلى أن تذبل ثم نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات زنتركها تتسبك نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه ونضيف كمية معقولة من الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية ونظبطها بالملح نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجة ويتشرب الباذنجان الصلصة جيد
وبالهنا والشفاء