فرخة مغسولة بالدقيق والملح ثم بالماء كويس
3 حبات بطاطس
1 حبة بصل
3 حبات فلفل رومي
ملح + فلفل ناعم أسود + كمون + بهارات فراخ
كزبرة ناشفة
زيت
الطريقة
قطعى البطاطس والبصل والفلفل الرومى حلقات متوسطة إخلطى الملح والفلفل والكمون والبهارات والكزبرة مع بعض ثم حطيهم على الفرخة و إفضلى قلبيهم مع بعض كويس .
هاتى الصنية وإدهنيها زيت كويس ثم حطي شوية خضار ثم رصصي أجزاء الفرخة
ثم ضعى باقي الخضار ووضبي الخليط كدة بإديك ثم ضعى حوالي 2 ملعقة زيت
ثم غطي الصنية بورق فويل ودخليها الفرن لمدة 1 ساعة أو أزيد نصف ساعة
لحد ما تبصي عليها وتنغزي الفراخة بالسكينة تلاقيها إستوت شيلى الفويل وسيبيها 5 دقائق يا دوب تأخد لون من فوق وهيكون فيها شوية صوص
وبالهنا والشفا